× 微信

当前位置:首页 > 题库资料 > 初中资料 > 初三资料 > 初三英语资料 >

学大教育暑假班活动

湖北省荆州市2017年初中毕业班调研考试英语试题

作者:J.F    来源:学大教育    时间:2019-03-29 19:30

点击免费领取试听课程

学大家教网为同学们整理了《湖北省荆州市2017年初中毕业班调研考试英语试题》这篇文章,希望同学们喜欢。更多内容请关注学大家教网。 亲爱的同学,学期已经开始有一半了,现在就请走进英语世界,通过下面一些问题的解决来检测对于英语的掌握程度,只要你认真答题不马虎,相信成功必将属于你!
英 语 试 题
注意事项:
1.本试卷有十大题,共8页。全卷满分120分,考试时间100分钟。
2.所有题目必须在答题卡上答题,在试卷上答题无效。选择题在答题卡上选择题答题框内用2B铅笔将各题号下相应选项代号的矩形框“□”涂黑;非选择题在答题卡上答题栏内相应的题号后的空白处用黑色签字笔或黑色墨水钢笔答题。
★ 祝考试顺利 ★
听力部分(25分)
Ⅰ、对话理解。(共15分,每小题1.5分)
听对话,根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出一个正确选项,每段对话听两遍。
听第1段对话,回答第1小题。
(   )1. How did Jack go to Tibet?
A. By plane.  B. By train.  C. By car.
听第2段对话,回答第2小题。
(   )2. What will happen if the boy doesn’t have enough sleep?
A. He can’t exercise well.    B. He won’t live happily.   C. He will be ill.
听第3段对话,回答第3、4两个小题。
(   )3. Whom does the woman want to buy a T-shirt for?
A. Her son.  B. Her husband.  C. Her dad.
(   )4. Where can the woman buy medical books?
A. On the left of the second floor.  
B. Across from the Children’s Department.  
C. Next to the Men’s Clothing Department.
听第4段对话,回答第5至7三个小题。
(   )5. Who is going to No. 1 High Shool?
A. Peter.  B. Linda.  C. Helen.
(   )6. Which school do Peter’s parents think is the best?
A. No. 1 High School.  B. No. 5 High School.  C. No. 3 High School.
(   )7. Why doesn’t Peter want to go to No. 5 High School?
A. It’s too far from his home.   
B. The students are very excellent.   
C. The teachers are not experienced.  
听第5段对话,回答第8至10三个小题。
(   )8. Where did Sam and Mable go?
A. To the city.  B. To the countryside. C. To Sam’s house.
(   )9. Which of the following was true on the farm?
A. The river looked big this time of year.   
B. The horse looked better than in the picture.  
C. The farmhouse looked worse than in the picture.
(   )10. Why did Sam and Mabel have to walk?
A. Because the car was out of order.
B. Because Sam needed some exercise.
C. Because it was a long way from the city.
Ⅱ、短文理解。(共10分,每小题2分)
听短文, 根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出一个正确选项。短文听两遍。
(   )11. What did Mary’s uncle send her chickens for?
A. For her favorite. B. For her birthday.  C. For her good grades.  
(    )12. What happened on Mary’s way to the garden the next day?
A. She dropped the box.  B. She caught some chickens.   
C. Her uncle came to see her.
(    ) 13. Which place didn’t the chickens run into?  
A. The roads.      B. The shops.     C. Mary’s room.
(    )14. How many chickens did Mary’s uncle send to her?
A. Eleven.  B. Six.  C. Five.
(    )15. What can you learn from the conversation?
A. Mary looked for chickens everywhere with her uncle.
B. Mary spent a little time getting all the chickens back.
C. Mary caught more chickens than those her uncle sent her.
知识运用(20分)
Ⅲ、单项选择。(共10分,每小题1分)
从(A、B、C、D)四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(    )16. -Nowadays people like to post photos of _______ on Facebook.
-But I don’t think it’s safe for us to do so.
A. our      B. their   C. themselves   D. ourselves
(    )17. —Ben, I didn’t see Joyce at the concert last night.
—She said her hand hurt, but that was only a(n)       . I saw her play ping-pong just now.
A. result  B. excuse  C. matter  D. expression
(    )18. —Can you lend me 200 yuan, Carol? I need a new bicycle.
—Sure. But I have to go to the bank to       some money first.
A. get  B. give  C. make  D. raise
(    )19. —What do you think of the sweater?
—It’s too       , and I don’t have enough money to buy it.
A. cheap  B. nice  C. expensive  D. popular
(    )20.—Do you know what to do when an earthquake happens?
—Yes, you should keep calm and go to an open area as       as possible.
A. quickly  B. quietly  C. widely  D. slowly
(    )21. —Peter, can you give me some advice about the self-driving travel?
—OK. You’d better take the GPS with you       you won’t get lost.
A. because  B. until  C. as soon as  D. so that
(    )22. —The more I get to know Cathy, the more I can realize that we have a lot      .
— No wonder she is your best friend.
A. in need  B. in common  C. in style  D. in general
(    )23. —Let’s plan a party for our class. What’s your idea?
—Why not       a short play?
A. put on  B. have on C. get on  D. keep on
(    )24. — Could you please tell me         ?
— Yes. There is one on Center Street.
A. where can I buy some stamps  
B. when you will take your vacation
C. how to choose a better restaurant   
D. if there are any restaurants around here
(    )25. — I’ll give a speech in front of the class tomorrow. I am a bit nervous.
—       
A. Sounds great.             B. What a pity!
C. What a shame!                 D. Take it easy.
Ⅳ、完形填空。(共10分,每小题1分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
“You know, Ann,” my friend Nick said, “Lisa and Anita were just talking about you.” I got    26    at once. “They said that you    27    the Student Union just because the teacher likes you, not because you’re excellent.”
I tried to    28    myself from crying. After Nick told me everything my supposed best friends said about me, I felt I was alone.
Lisa and Anita came in, acting as if nothing had happened. I was    29     that they were able to pretend(假装) we had the perfect friendship,   30    since they had said such hurtful things.
The tongue(舌头) can be our    31   sometimes. Rumors(流言) do harm to friendship. They are like sharp knives, breaking friendship into pieces.    32    we say unkind things about others, we’re hurting their hearts.
So    33    was I supposed to act next? I thought of saying bad things about them too. But instead, I told them directly they had hurt me. Lisa started crying and Anita was silent. I knew they were both sorry for what they had said. They said sorry to me, and I forgave(原谅)    34    though I was still unhappy. Sure, things were a little embarrassing at first, but soon enough everything was back to the way it had been before.
I still    35    rumors from time to time. Talking about others is part of our life, but the more I learn about friendship, the more I realize the importance of tolerating(宽容) others.
(    )26. A. relaxed   B. nervous   C. scared   D. tired
(    )27. A. joined   B. made C. attended   D. chose
(    )28. A. keep B. take C. treat D. help
(    )29. A. worried B. excited C. surprised D. satisfied
(    )30. A. exactly B. especially C. probably D. generally
(    )31. A. tool     B. friend C. language D. enemy
(    )32. A. Since   B. When     C. Until   D. Though
(    )33. A. what B. who C. why D. where
(    )34. A. me B. myself C. them D. themselves
(    )35. A. deal with B. help with C. agree with D. argue with
阅读理解(44分)
Ⅴ、阅读选择。(共24分, 每小题2分)
阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
A young man wanted a job as a farmhand. When the farmer asked for his experiences about the work, he said, “I can sleep when the wind blows.”
This puzzled(感到困惑) the farmer. But he liked the young man, and agreed.
A few days later, the farmer and his wife were awakened in the night by a heavy storm. They quickly began to see if all was safe. They found that the doors of the farmhouse had been safely fastened, and a lot of wood had been set next to the fireplace.
The young man was fast asleep.
The farmer and his wife then looked at everything carefully. They found that the farm tools had been placed in the storage room, safe from the bad weather. The barn(谷仓) was properly locked. Even the animals were fine. All was well.
The farmer then understood the meaning of the young man’s words, “ I can sleep when the wind blows.”
The farmhand did his work carefully. When the sky was clear, he had got everything ready for the storm in case it broke. So when the wind blew, there was no need for him to be afraid. He could sleep in peace.
(    )36. The farmer gave the job to the young man because ______.
A. the young man could sleep well
B. he liked the young man  
C. the young man’s answer puzzled him  
D. the young man looked experienced
(    )37. The underlined word “fastened” in Paragraph 3 means ______.
A. closed    B. built      C. taken       D. moved
(    )38. From the passage, we can learn that ______.
A. at first the farmer understood the young man’s words well
B. the young man was awakened in the night by a heavy storm
C. the young man got everything ready for the storm before it came
D. the young man was too sleepy to wake up in the night
(    )39. The best title for this passage is ______.
A. A Heavy Storm           B. A Young Man And His Dream
C. A Clever Farmer          D. Sleeping In Peace Through The Storm
B
What would help parents understand their kids better? More than 8000 US kids answered this question in an online program.
Many US kids, two out of three said they get along with their parents. But that doesn’t mean they never disagree. In fact, most kids reported arguing with their parents, at least sometimes. And two out of five kids said arguments sometimes even include shouting at each other.
“It’s certainly normal to disagree and argue,” says Arcy Lyness, an American child doctor. “But it’s also important to learn how to do so respectfully(尊重地). Be patient. Don’t use a raised, angry voice.”
And not surprisingly, three out of four kids said they had lied to their parents some times. So they would not get in trouble or disappoint their parents. According to Lyness, lying isn’t just wrong. It can actually have bad results. Telling the truth builds trust.
But older kids lie more often than younger ones. Kids ages 12 to 14 not only said they lie more, but they also reported having less fun, feeling less close with their parents.
According to Lyness, as kids become more independent(独立的),they have more areas of disagreement with their parents. “Kids and parents get along differently at each stage of the journey,” she says. “As kids grow and change, it is important for everybody to change.”
(    )40. What can we learn from Paragraphs 2 and 3?
A. Few kids argue with their parents.
B. Most kids get along with their parents.
C. It’s normal for kids to shout at their parents.
D. To respect each other means having no arguments.
(    )41. Why do some kids lie to their parents?
A. They are afraid of getting into trouble.
B. They are disappointed with their parents.
C. They don’t think lying wrong.
D. They don’t believe their parents.
(    )42. According to the passage, older kids       .
A. seldom lie to their parents        B. have more fun in life      
C. feel less close to their parents     D. don’t love their parents much  
(    )43. What’s the purpose of this article?
A. To stop disagreements between parents and kids.
B. To help parents and kids better understand each other.
C. To explain the reason why kids tell lies to their parents.
D. To explain the best ways for parents and kids to communicate.
C
Stealing? Maybe, but in our 13-year-old minds we were just enjoying nature’s gift.
We were not thinking about whose things they were. We just knew the Jordan family had the best strawberries in the neighborhood.
So on a Friday summer night, we secretly went into the Jordans’ backyard and started picking their sweet, juicy strawberries. There wasn’t anything that tasted better than fresh strawberries. As we were enjoying the delicious strawberries, suddenly the Jordans’ backyard lights came on, and Mr. Jordan ran outside.
“What are you boys doing out here?” he shouted as my friends ran off in all directions.
They were too quick for the older gentleman to catch, and within seconds the boys disappeared into the dark. All except me.
Mr. Jordan shouted at me as he ran after me down the street to my house. Then my mother went out. My friends said they could hear every word she said to Mr. Jordan from our backyard.
My friends laughed at me about it for days afterwards. After about a week of this, I couldn’t help complaining(抱怨) to my father.
“I don’t think it’s unfair at all,” said Dad. “You took strawberries without asking, and you got exactly the punishment you should have.”
“But what about the other guys?” I asked. “They didn’t get punished at all!”
“That’s not my concern(考虑), nor it should be yours,” said Dad. “You can’t control what happens to other people. You made a bad choice that night, and you were punished for it. That sounds completely fair to me.”
(    )44. What does the underlined phrase “enjoying the nature’s gift” mean?
A. Seeing who has the best strawberries.
B. Paying a visit to the Jordans’ backyard.
C. Walking around their neighborhood secretly.
D. Picking the Jordans’ strawberries without asking.
(    )45. Hearing Mr. Jordan’s shouting,          .
A. the writer’s friends ran off quickly
B. the writer tried to call his mother for help
C. all the boys were scared to cry
D. all the boys played tricks on Mr. Jordan
(    )46. What might the writer’s mother say to Mr. Jordan?
A. She told a lie to him.         B. She praised the writer a lot.       
C. She said sorry to him.        D. She promised to give him some fruits.  
(    )47. What lesson did the writer’s father teach him?
A. There’s no fairness(公平) in the world.
B. One should pay for his own mistakes.
C. Parents only need to care for their own kids.
D. Don’t try to control others’ behavior(行为).  
Ⅵ、阅读还原。(共10分,每小题2分)
阅读短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
“Excuse me, sir. Do you have any idea about William Shakespeare?”
“Who’s Shakespeare? That sounds like a really old name!”
Don’t laugh! This conversation does seem funny.          48             
We are now living in an environment where people are busy with different kinds of electronic tools, such as mobile phones, iPads and computers.        49                We seldom do what we used to do a lot—read books.
50             Famous novels, like Les Miserables《悲惨世界》and Notre Dame de Paris《巴黎圣母院》,can show big social problems through stories of people. By reading those great works, we can know more about history and humanity(人性). We can learn to be a better person.
51             We no longer go to bookstores or libraries. We no longer consider those works as an important part of our lives. We no longer think reading is the best way to improve ourselves. The value of reading is belittle(轻视). Those lonely great writers have been forgotten in this modern time.           52                
No matter how times change, never drop the habit of reading. It will bring you many surprises and make your life colorful.
A. However, things have changed now.
B. What we are interested in now is just staying in the Internet world.
C. We usually talk with friends and read news online.
D. But it may become real 100 years from now—even sooner!
E. In the past, we got knowledge and life experience mainly by reading.
Ⅶ、阅读填词。(共10分, 每小题1分)
阅读短文,并选择方框中的词或短语用适当形式填空,每个词或短语最多选用一次,有一项是多余的。
turn into, what, including, teach, make, much, how, message, by themselves, development, everything
Zhang Ming, a college graduate from Shandong, created a 9-page “WeChat guide”. With drawings and simple words, the step-by-step guide explains how to send   53  , take pictures and make video calls. Zhang   54  the guide for his parents last year. “My parents are getting old. They need an easy way to learn   55   to use new technology,” he said.
Zhang’s experience is common. Worldwide, 40 percent of parents learn about new technologies,   56   computers and mobile Internet from their children.
Parents used to teach their kids about almost   57  . Now for the first time, the teachers become the students, and the students   58   the teachers.
The change of roles comes from the quick   59   of society and technology. In the age of information, it’s possible that children know   60   than their parents do. The young people act as a link(连接) between their family and the new environment. But when they teach their parents new technologies, parents can connect to the new world  61  .
In Zhang Ming’s eyes,   62  his parents about WeChat brings him closer to his parents. “People can communicate more by using new technology. Why should we keep our parents out?” said Zhang.
书面表达(31分)
Ⅷ、词语运用。 (共6分, 每小题1分)
根据句子意思和音标、首字母提示填词。
63. — Who is the _________ [ˈwɪnə] of the match, Lucy?
— Mike. He's an excellent ping-pong player.
64. — Have you finished today's work?
— No, I need another two __________[ˈaʊəz].
65. — The disease is spreading fast throughout the whole country now.
— That's right. I think the patients should be __________[ˈsepəreɪtɪd] from the others.
66. Sorry, the bus is too c__________ , we can’t take any more passengers to the park.
67. Usually the teacher will tell us one or two weeks before the exam, so we have enough time to p        .
68. —There are a lot of a         of bike riding.  
—I agree. It’s good for the environment and it saves money.
Ⅸ、完成句子。(共10分, 每小题2分)
阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。
69. I___________ their success when they won the basketball match.(be)
篮球比赛获胜时,我为他们的成功感到骄傲。
70. John together with his parents _______________ in the park this time yesterday. (take)
昨天这个时候, 约翰和他的父母亲在公园散步。
71. Let's give them a hand. They ________________ food and water already.(run)
我们来帮帮他们吧。他们已经没有食物和水了。
72. Could you tell me whether the match ________________ because of the rain?(put)
你能告诉我比赛是否会因下雨而推迟呢?
73. With so many choices, it's really hard                  in such a short time. (make)
面对如此多的选择,在短时间内真的很难作决定。
Ⅹ、短文写作。(共15分)
请你写一份英语发言稿,介绍你校体育课外活动开展情况,特别是足球进校园活动。要点如下:
体育课外活动 篮球,排球,跑步等
足球进校园活动 每周训练三次,男女生都参与等
开展活动的好处 强身健体,有利于学习等
对同学参加活动的建议 (自拟1-2点)
要求:1、可以适当发挥,文中不得出现真实姓名和学校名称;
2、语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3、词数:80词左右。文章的开头和结尾已经给出,不计入总词数。
Good afternoon, everyone,
There are many kinds of sports activities in our school.                        
Thank you for listening!
初中毕业班调研考试英语试题
参考答案和评分说明
Ⅰ、1.C 2.C 3.A 4.B 5.C 6.B 7.A 8.B 9.C 10.A
Ⅱ、11.B 12.A 13.C 14.B 15.C
Ⅲ、16. C 17.B 18. A 19. C 20.A 21. D 22. B 23.A 24.D 25.D
Ⅳ、26. B 27. A 28. A 29. C 30. B 31. D 32. B 33.A 34. C 35. A
Ⅴ、36. B 37. A 38.C 39. D40. B 41. A 42 C43.B 44. D 45.A 46.C 47.B  
Ⅵ、48. D 49. C 50. E 51. A 52. B  
Ⅶ、53. messages 54. made 55. how 56. including 57. everything
58. turn into 59. development 60. more 61. by themselves 62. teaching
评分说明:每小题答题正确,得1分。选词正确但是词形错误,不得分。
Ⅷ、63. winner  64. hours 65. separated  66. crowded 67. prepare 68. advantages
评分说明:每小题答题正确,得1分。否则不得分。
Ⅸ、 69. was proud of  70. was taking a walk 71. have run out of 72. will be put off  73. to make a decision
评分说明:每小题答题正确,得2分;语言错误(含短语结构、单词拼写、首字母大小写,语法错误等)每个扣0.5分,每题最多扣2分。
Ⅹ、评分说明:
1. 题目要求:
表达要点及其赋分如下:
1)体育课外活动;(4分)
2)足球进校园活动;(4分)
3)开展活动的好处;(4分)
4)对同学们参加活动的建议。(3分)
2. 评分标准:共分七档,先确定档次,然后在该档次的上限和下限之间给具体分数。
1) 第一档15分(满分):叙述要点完整、正确,清晰,语言连贯流畅,无语言结构、用词、拼写、标点错误,词数在要求范围之内(70—120个词),完整、清晰、有效地传达了规定的信息。
2) 第二档13-14分:叙述要点完整、正确,清晰,语言较连贯流畅,有个别语言、拼写、标点错误,词数在要求范围之内,有效传达了规定的信息。
3) 第三档10-12分:叙述要点较完整、正确,清晰,语言较连贯流畅,有少量语言、拼写、标点错误,词数在要求范围之内,较有效地传达了规定的信息。
4) 第四档7-9分:内容要点遗漏较多,语言连贯流畅性较差,有多处语言、拼写、标点错误,词数未在要求范围之内,部分传达了规定的信息。
5) 第五档4-6分:表达了少量的内容要点,语言支离破碎,各种错误太多,词数未在要求范围之内,很难有效地传达规定信息。
6) 第六档1-3分:只能用个别或少量的单词表达,无完整的句子,未能传达有用的规定信息。
7) 第七档0分:所写单词或句子均为无效内容,未能传达任何规定的信息。
3. 书写扣分原则:对于字迹潦草、模糊难辨的书写,可酌情扣0.5—2分。
4. Possible  version
Good afternoon, everyone,
There are many kinds of sports activities in our school. For example, we often play basketball and volleyball on the playground. And some students like running very much. Many other students like playing soccer. Both boys and girls can take part in it and they play it three times a week. We won the first place in a match last term. I think doing sports is good for us. First, it helps students learn how to work with each other. Second, it makes us much stronger and healthier. What's more, doing sports can improve our learning. I hope everybody can take part in those sports activities. Please  be careful not to get hurt when doing sports.
Thank you for listening!
听力材料
Ⅰ、对话理解。(共15分,每小题1.5分)
听对话,根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出一个正确选项。每段对话听两遍。
听第1段对话,回答第1小题。
W: How was your vacation, Jack?
M: It was great. I drove my car to Tibet with my friends.
听第2段对话,回答第2小题。
W: Children need nine hours’ sleep every day.
M: Yes, I will be ill if I don’t have enough sleep.
W: If you want to keep healthy, you should also exercise every day.
听第3段对话,回答第3、4两个小题。
W: Excuse me. Could you tell me where I can buy some men’s clothes? I want a T-shirt for my son.
M: Sure. The Men’s Clothing Department is just upstairs.
W: And what about the Book Department?
M: What kind of books do you want?
W: Just some medical books.
M: Well, take the lift to the third floor and turn left. You can find the books there, across from the Children’s Department.
W: Thanks a lot!
M: You’re welcome!
听第4段对话,回答第5至7三个小题。
W: Good morning, Peter. Which high school are you going to, No. 1 or No. 5?
M: Oh, Linda. I really can’t decide which one to choose.
W: Why? They are both very good schools.
M: I think so. I hear No. 1 High School is very beautiful. The teachers there are friendly. What’s more, my best friend, Helen, is going there, too.
W: So why don’t you decide on it?
M: But my parents don’t agree with me. They’d like me to go to No. 5 High School.
W: Oh? Why?
M: They think it is the best school in our city. And the teachers there are the most experienced.
W: Maybe your parents are right.
M: But I really don’t like it. It’s too far. If I go there, I have to live in the school.
W: Don’t worry. Let’s ask Mr. White. Maybe he will help you.
M: Thank you. Let’s go!
听第5段对话,回答第8至10三个小题。
M: This is the place. You are really in the country now, Mabel.
W: It’s a long way from the city. It’s farther than I thought.
M: But just smell the air, it’s nice and clean. Look at the farmhouse, is it beautiful?
W: Oh, it’s older and smaller than in the pictures. And the gate is broken, too. Sam, you said there was a river. Where is it?
M: Well, dear, this is the dry season. It isn’t very big this time of year.
W: I can’t even see it. And those fruit trees don’t look very healthy.
M: They just need a little water.
W: That horse is in pretty bad shape. He looked better in the picture.
M: He just needs a little exercise.
W: I’m sorry, Sam. The farm is much worse than I expected. I was hoping somewhere better.
M: OK. I give up. Oh, no! We don’t get enough oil in the car.
W: You can start walking, Sam. It will be good exercise for you.
Ⅱ、短文理解。(共10分,每小题2分)
听短文, 从每小题的三个选项中选出一个正确选项。短文听两遍。
It was Mary’s birthday. She received a letter from her uncle. “Dear Mary,” the letter said, “Happy birthday! I am sending you some chickens. They will arrive tomorrow. I hope you like them.”
When the chickens arrived the next day, Mary was very excited. She took the box of chickens into her garden.
However, the box of chickens was heavy and she dropped it. The box fell to the ground. The chickens all ran out. They ran everywhere into neighbours’ gardens, into the road, into shops and even into the next street. Mary spent hours trying to get them back.
A few days later, Mary’s uncle came to see her. “Did the chickens arrive safely?” he asked. “Yes,” Mary said, “but I had a lot of trouble with them. I dropped the box. The chickens ran everywhere. I spent the whole morning looking for them.” “Did you find them all?” her uncle asked. “I hope so,” Mary replied, “I caught eleven of them.” “That’s very interesting,” her uncle said with a smile, “because I only sent you six.”
  

36人点赞

辅导课程推荐

课程名称
中小学一对一个性化辅导
中小学衔接班课程
中小学辅导冲刺课程
中小学全科精品班
中小学假期拔高提分班
适用学员
中小学生
中小学生
中小学生
中小学生
中小学生
开/闭班时间
随到随学
随到随学
随到随学
随到随学
随到随学
课时
不定
不定
不定
不定
不定
科目
全科
全科
全科
全科
全科
购买

冲刺辅导课程

小升初
中考
高考

辅导课程

小学辅导
一年级辅导二年级辅导三年级辅导四年级辅导五年级辅导六年级辅导
初中辅导
初一辅导初二辅导初三辅导中考辅导
高中辅导
高一辅导高二辅导高三辅导高考辅导

学习资料

小学辅导资料
一年级资料二年级资料三年级资料四年级资料五年级资料六年级资料小升初
初中辅导资料
初一资料初二资料初三资料中考资料
高中辅导资料
高一资料高二资料高三资料高考资料

相关信息

教育资讯

用微信扫一扫

学大教育微信

用微信扫一扫

学大教育微信